زمان مطالعه : ۴ دقیقه

امروزه استفاده از تلفن همراه هوشمند بسیار عمومیت پیداکرده است به‌طوری‌که تمامی افراد حداقل یک تلفن همراه که به اینترنت متصل است رادارند و همین موضوع باعث افزایش تهدیدات تلفن همراه یا موبایل شده است. در این مقاله از متخصص شو می‌خواهیم ۷ راهکار اساسی و لازم برای افزایش امنیت تلفن همراه و موبایل خود را مورد صحبت و بررسی قرار دهیم تا به ایمن نگه‌داشتن موبایلتان کمک کرده باشیم.

۱- فعال بودن همیشگی احراز هویت کاربر

به دلیل گران شدن قیمت تلفن همراه و درگیری‌های زیاد صاحبان آن‌ها سرقت و گم کردن موبایل‌ها بسیار زیاد شده است به همین دلیل اولین نکته برای افزایش امنیت در تلفن همراه و دستگاه‌های هوشمند این است که اطمینان لازم و کافی در مورد قوی بودن قفل صفحه‌کلید تلفن همراه خود داشته باشید تا پس از گم یا سرقت شدن آن اطلاعات شخصی ارزشمند بر روی دستگاه به‌راحتی به‌دست دیگران نیافتد. حتماً از روش‌های جدید مثل اثرانگشت، تشخیص چهره یا روش‌های دیگری در تلفن همراه خود که تنها به خود شما اختصاص دارد نیز استفاده کنید که باز کردن تلفن همراه شما را برای افراد سخت‌تر کند.

۲- به‌روزرسانی سیستم‌عامل تلفن همراه

همیشه مطمئن شوید سیستم‌عامل تلفن همراه یا دستگاه شما به آخرین نسخه‌ی ارائه‌شده توسط شرکت سازنده به‌روزرسانی شده است زیرا تولیدکنندگان و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار یا سخت‌افزار همیشه به بررسی آسیب پذیری های مربوط به مشکلات امنیتی و … سیستم‌عامل‌ها و ابزارهای خود با استفاده از تیم امنیتی قدرتمند می‌پردازند و پس از برطرف کردن آن‌ها نسخه‌ی جدید از آن را ارائه می‌دهند پس همیشه بهتر است بروز رسانی‌های ارائه‌شده را بر روی تلفن همراه خود برای افزایش امنیت موبایل انجام دهیم.

۳- استفاده از آنتی‌ویروس و ابزارهای اسکن مشکلات امنیتی قدرتمند

تلفن همراه شما نیز مثل لپ‌تاپ و رایانه شما با دنیای بیرون از طریق اینترنت و شبکه‌های مجازی ارتباط دارد و از طریق شبکه‌های اجتماعی و سایت‌ها می‌تواند ترافیک و فایل‌های مخربی وارد سیستم شود پس بهتر است برای کنترل آن‌ها از ابزارهای امنیتی قدرتمند در دستگاه‌های هوشمند خود استفاده کنید تا از این‌گونه تهدیدات جلوگیری کنید.

۴- استفاده نکردن از Wi-Fi های رایگان

امروزه برای بحث‌های بازاریابی و افزایش فروش، Wi-Fi های رایگانی در کافی‌شاپ، فرودگاه یا لابی هتل‌ها برای جذب مشتری قرار می‌دهند، اما باید دقت کنید زمانی که شما به یک شبکه‌ی عمومی و غیرقابل اطمینان متصل می‌شوید به‌راحتی دسترسی‌های لازم را به هکرها می‌دهید تا بتوانند با تکنیک‌هایی که یاد گرفته‌اند در دوره‌های امنیتی مثل CEH ، PWK و …. به اطلاعات ارزشمندی مانند شماره کارت اعتباری، شماره‌حساب بانکی، رمزهای عبور و سایر داده‌های خصوصی دسترسی پیدا کند و افزایش امنیت موبایل و دستگاه های هوشمند را به خطر اندازند. پس مثل عموم افراد نباشید که از این خطر آگاهی دارند اما به دلیل رایگان بودن شبکه‌ی Wi-Fi تره جیح می‌دهند از آن استفاده کنند.

۵- استفاده از پسورد های قدرتمند در درون نرم افزار های مدیریت پسورد

انتخاب پسورد های قوی برای حساب های کاربری خود عمومی ترین چیز در حوزه ی امنیت می باشد که از زمان های قدیم تا به امروزه مطرح شده است اما افراد زیادی هستند که به دلیل فراموشی و سخت شدن دسترسی برای خودشان همیشه از این موضوع ساده رد می شوند در صورتی که باید پسورد های خود را بعد از مدتی کوتاهی نیز تغییر دهیم تا امنیت حساب های کاربری و اکانت خود را افزایش دهیم.امروزه دیگر نیازی به حفظ کردن پسورد در درون ذهن یا انتخاب پسورد های قدرتمند نیست زیرا ابزار های بسیار ایمن با بالاترین رتبه ارائه شده اند که شما می توانید پسورد های قدرتمند و سخت را که به شما پیشنهاد می دهد را با کمی تغییر انتخاب کنید و آن را در همان جا به صورت لوکال ذخیره کنید تا دیگر نیازی به یادآوری آن ها نباشد و در هر زمان به پسورد های خود دسترسی پیدا کنید.محصول LastPass و Dashlane یکی از همان نرم افزار ها معروف هستند که شما در صورت علاقه می توانید به راحتی از آن ها استفاده کنید.

۶- قفل یا پاک کردن داده‌ها از راه دور

در سال‌های اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا در تمامی کشورها بسیار از شرکت‌ها برای انجام فعالیت‌های سازمانی خود به دورکاری توسط کارکنان خود پرداخته‌اند و به همین دلیل عبارت BYOD عمومی‌تر شده است. عبارت BYOD کوتاه شده عبارت Bring your own device است که به معنی “دستگاه خودت را به یار” می‌باشد و بیان‌کننده این مفهوم است که کارمندان و کارکنان یک سازمان علاقه‌مند به استفاده از دستگاه‌های شخصی مانند موبایل، تبلت، لپ‌تاپ و …به‌منظور ارتباط با شبکه‌های سازمانی مانند ایمیل، فایل سرور، پایگاه داده و و دسترسی به سیستم‌های کاری و داده‌های حساس یا محرمانه سازمانی برای انجام کارهای خود هستند. استفاده از BYOD در سازمان مزیت‌هایی چون افزایش بهره وری و کارایی کارکنان، رضایت شغلی و استفاده از فناوری‌های به روز شده و اما چالش‌ها و معایبی چون انتشار یا خرابی اطلاعات، استفاده از نرم افزارهای متفرقه، افزایش هزینه پشتیبانی و ضعف در زیرساخت‌های شبکه را به همراه دارد. پس هنگام سرقت یا گم شدن موبایل یا هر دستگاه الکترونیکی دیگر باید امکان قفل یا پاک کردن داده‌ها از راه دور در درون آن سیستم‌ها وجود داشته باشد تا اطلاعات ارزشمند کمتری توسط افراد دیگر سرقت شود.

۷- بکاپ یا پشتیبان گیری مرتب از داده‌های خود

همیشه به‌صورت مرتب از داده‌های خود به بکاپ بگیرید تا در صورت سرقت یا گم‌شدن تلفن همراه خود بتوانید به‌سرعت به اطلاعات و داده‌های خود دسترسی پیدا کنید.نسخه‌های پشتیان گیری به‌صورت ابری امروزه وجود دارند که شما با هزینه‌ی کم و تنظیم کردن درست آن‌ها می‌توانید به اطلاعات حداقل ۳۰ روز گذشته‌ی خود به‌راحتی دسترسی پیدا کنید. از سرویس‌های ابری به‌عنوان نمونه می‌توان به Google’s G Suite, Microsoft Office 365 و Dropbox اشاره کرد اما سرویس‌های ابری داخلی و خارجی دیگری نیز وجود دارند که با کمی جستجو در اینترنت می‌توانید آن‌ها را نیز پیدا کنید.