زمان مطالعه : ۴ دقیقه

امروزه امنیت وب سایت ها به دلیل وجود بیماری  کرونا و تعطیلی خیلی از مراکز آموزشی مثل دانشگاه، مؤسسات، فروشگاه‌ها و … استفاده از وب‌سایت مرسوم شده و خیلی از کارها و سفارش‌ها به‌صورت آنلاین و دوره‌های آموزشگاه‌ها به‌صورت وبینار و وب کست ارائه می‌شود بسیار مهم شده است. 

سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS)  مانند وردپرس، جوملا طراحی سایت را نیز برای صاحبان کسب‌وکار بسیار ساده‌تر کرده است و اجازه می‌دهد تا به‌سرعت کسب‌وکار خود را آنلاین کنند و بدون هیچ‌دانشی وب‌سایت کسب‌وکار خود را با نصب ماژول و پلاگین هایی که توسط دیگر برنامه‌نویس‌ها نوشته‌شده است توسعه دهند. این امر بسیار ارزشمند است که سرعت پیشرفت و طراحی یک سایت حرفه‌ای بسیار ساده‌شده  و نیاز به پرداخت هزینه زیاد و صرف زمان زیاد نیست اما باید یک سری نکات و باورهایی که وجود دارد برای یک وب‌سایت خوب در نظر گرفت. بنابراین در این مقاله قصد دارم در مورد اصلاح 8 باور اشتباه در امنیت وب‌سایت صحبت کنم حتماً با من همراه باشید.

۱- وب‌سایت تازه‌کار در کنار شرکت‌های بزرگ هک می‌شوند.

این باور را باید داشته باشید که هکرها برای به‌دست آوردن منافع و اهداف خود تمام وب‌سایت‌هایی که دارای آسیب‌پذیری مورد هدف خود هستند را موردحمله و نفوذ قرار می‌دهند و به‌اندازه شرکت و کسب‌وکار شما اهمیتی نمی‌دهند زیرا حمله به سایت‌های نوپا بسیار راحت‌تر و کمتر قابل‌ردیابی می‌باشد. البته شرکت یا کسب‌وکارهای بزرگ با حملات بیشتری روبه‌رو هستند اما تنها به دنبال شرکت‌های بزرگ با کارمندان و متخصصان بیشتر نیستند.

وب‌سایت تازه‌کار در کنار شرکت‌های بزرگ هک می‌شوند.

۲- توسعه‌دهندگان وب‌سایت تخصص امنیت و تست نفوذ را ندارد.

برنامه نویسان و توسعه‌دهندگان وب، برنامه‌نویسی سریع انجام می‌دهند تا بتوانند برنامه‌ی کاربرپسند و قدرتمندی ارائه دهند. اما برنامه نویسان وب به‌عنوان متخصص و کارشناسان امنیت نیستند تا برنامه و وب‌سایت طراحی‌شده را ازنظر هک و نفوذ به عنوان امنیت وب سایت بررسی کنند پس زمانی که وب‌سایتی را طراحی می‌کنید حتماً آن را ازنظر امنیتی و تست نفوذ نیز بررسی کنید و به توسعه‌دهندگان وب اطمینان کامل نداشته باشید.

2- توسعه‌دهندگان وب‌سایت تخصص امنیت و تست نفوذ را ندارد.

۳- تمام اطلاعات کاربرانتان و سرویس‌دهی سایت شما به‌صورت ۲۴ ساعت مهم است.

داده‌های مشتریان بسیار مهم و حساس است و به‌عنوان اصلی‌ترین مواردی است که باید در وب‌سایت به‌صورت امن تضمین شود تا کاربران به آن وب‌سایت اعتماد کرده و اطلاعات خود را وارد کنند. زمانی که وب‌سایت به هر دلیل از کار می‌افتد و دیگر نمی‌تواند سرویس‌دهی کند ممکن است بسیاری از کاربران خود را از دست بدهید و اعتبار شما در بین مشتریان و کاربرانتان کم شود. پس باید به تمام اطلاعات ذخیره شده در سایت و روند سرویس‌دهی اطمینان کامل داشته باشید. بسیاری از هکرها از سایت‌های هک شده به‌عنوان زامبی و یا میزبان برای حملات آینده استفاده می‌کنند. این موضوع را جدی گرفته تا به تعهدات عمل کرده باشید و رضایت کاربران خود را افزایش دهید.

۴- اطمینان از وب سرور تهیه‌شده برای وب‌سایت خود از نظر امنیتی

زمانی که می‌خواهید سایتی را راه‌اندازی کنید باید یک‌هاست امن برای آن تهیه کنید تا وب سایت امنی برای کاربران و مشتریان فراهم کنید . امروزه همه‌ی شرکت‌های هاستینگ داری فایروال‌های قدرتمند و سرویس‌های WAF، IDS،IPS و … هستند اما تنها داشتن آن کافی نیست بلکه باید به خوبی پیکربندی‌شده باشد و در برآر حملات مختلف که در دوره‌های امنیتی CEH و … مطرح می‌شود مقاوم باشد. پس زمانی که می‌خواهید یک هاستینگ قدرتمند برای وب‌سایت خود تهیه کنید، حتماً نظرات دیگران را که از آن سرویس‌ها استفاده کردند بپرسید تا یک سرور امن‌تری برای کسب‌وکار خود انتخاب کنید.

۵- همیشه باید وب‌سایت خود را ازنظر آسیب پذیری تست کنید و به‌روز نگهدارید.

علم و دانش فناوری اطلاعات در حال به‌روزرسانی و تغییر می‌باشد و برای بررسی وب‌سایت به‌صورت آنی نمی‌توان گفت که دیگر نیازی به بررسی مجدد و عملیات تست نفوذ و شناسایی آسیب‌پذیری نیست به همین دلیل پیشنهادشده است که هر سه ماه یک بار پلتفرم‌ها و وب سایت هایی که در سازمان دارید را بررسی کنید تا از امنیت آن اطمینان کامل داشته باشید. همان طور که مشاهده می‌کنید بسیاری از پلتفرم‌های قدرتمند و سایت سازهای معروف مثل وردپرس مرتباً به‌روزرسانی می‌شوند و خیلی از آسیب پذیری هایی که جدیداً شناسایی می‌شوند در آن رفع کرده پس اگر از نسخه‌های قبلی استفاده کنید ممکن است به آن خطر ها و حملات دچار شوید.

۶- امنیت ۱۰۰% نیست.

هیچ‌وقت نمی‌توانیم امنیت را ۱۰۰% تضمین کنیم، تنها می‌توانیم بر اساس دانش امروز امنیت را در وب‌سایت و شبکه‌ی خود پیاده‌سازی کنیم. تمام ابزارهایی که امروزه وجود دارد بر اساس همین دانش‌هایی که تا الآن شناسایی‌شده و پیاده‌سازی شده. پس هرکس به شما گفت که می‌تواند امنیت را ۱۰۰% ایجاد کند حتماً به دانش آنها شک کنید. همین امنیت خوب و قابل‌قبول باعث افزایش جلب اعتماد مشتریان و کاربران شما می‌شود.

۷- همیشه مواظب حملات فیشینگ و جعلی یا مهندسی‌های اجتماعی باشید.

حملات جعلی مثل ایمیل و … یا مهندسی اجتماعی که برای گول زدن افراد پیاده‌سازی می‌شود بسیار رایج شده و پیشنهادهای بسیار جذابی را به افراد می‌دهند که آن‌ها را تشویق کنند، بنابراین مواظب باشید که کسب‌وکارتان توسط این هکرها تهدید نشود. پس کاربران خود را آموزش دهید تا این اصول را بدانند و فریب این افراد را نخورند و باعث تهدید کسب‌وکار و اعتبارتان نشود. این موارد به‌صورت جزعی در فصل‌های دوره‌هایی مثل CEH تدریس می‌شود.

۸- ایجاد سایت و کسب‌وکار امن گران نیست و یک سرمایه‌گذاری موفق برای سازمان می‌باشد.

برقراری امنیت طبق توضیحات بالا برای کسب و کار شما گران نیست بلکه به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت می‌توان به آن نگاه کرد تا بتوانید کسب‌وکار موفق و قابل‌اطمینانی برای خود ایجاد کنید. هزینه در امنیت می‌تواند به خوبی مدیریت شود به‌صورتی که اگر در ابتدای پیاده‌سازی و طراحی در نظر گرفته شود، نیازی به تغییر کار مجدد نیست برای مثال زمانی که‌هاست خوبی را در ابتدای راه‌اندازی سایت انتخاب کنید،می‌توانید مواردی مثل همیشه فعال بودن سایت، سرعت، جلوگیری از حملات و …. را برای امنیت وب سایت در نظر بگیرید تا نیازی به تغییر نداشته باشید.